Бермудският триъгълник отдавна е в центъра на суеверия и свръхестествени кръгове,

...
Бермудският триъгълник отдавна е в центъра на суеверия и свръхестествени кръгове,
Коментари Харесай

Разгадаха мистерията на Бермудския триъгълник?

Бермудският триъгълник отдавна е в центъра на суеверия и свръхестествени кръгове, като мнозина настояват, че този огромен океански сектор е неоспоримо доказателство за действието на свръхестествени сили. Един академик обаче не има вяра на това и споделя, че мистерията на Бермудския триъгълник не е толкоз впечатляваща.

Карл Крушелницки от университета в Сидни, Австралия, счита, че макар че през годините е бил място на мистериозни изгубвания, в триъгълника има сходен % изчезнали самолети и кораби в съпоставяне с други места по света, изключително в случай че се прегледа какъв брой огромен трафик минава през региона. 

Въз основа на тази констатация Крушелницки споделя, че Бермудският триъгълник в действителност не е толкоз тайнствен. Вместо това той наподобява има вяра, че доста от изгубванията се основават на неприятно време или даже на неприятни решения, взети от хората, а не на големи морски същества, свръхестествени сили или извънземни.

Мистерията на Бермудския триъгълник се раздухва от към 70 години насам, като мнозина имат вяра, че тя може да е обвързвана със свръхестествени сили. Този океански сектор, който се намира в западната част на Северния Атлантически океан, е бил мрежа за човешкото въображение. Някои даже считат, че това може да са извънземни, които отвличат кораби и самолети.

Но Крушелницки декларира, че най-вероятно става дума за човешка неточност и неприятно време. Според обява, споделена от Mirror in 2022, Крушелницки цитира добре познатото изгубване от Бермудския триъгълник като доказателство за тези човешки неточности. През 1945 година полет 19 - група от пет бомбардировача на американския флот - изчезва в триъгълника, напомня hicomm.bg.

Въпреки издирването на изчезналите самолети, в никакъв случай не са открити следи от остатъци, което още повече ускорява мистерията към Бермудския триъгълник. Крушелницки обаче споделя, че от 14-те членове на екипажа единствено един е бил умел водач. Освен това той твърди, че водачът е бил прочут с това, че е вземал неприятни решения и се е появил в деня на полета с махмурлук.

Но доказателствата не стопират дотук. Крушелницки също по този начин твърди, че времето в деня на изгубването на полет 19 е било бурно и вълните са достигали 5 метра височина. Радиозаписите от полета демонстрират, че както водещият, по този начин и младшият водач не са били наясно в коя посока да се движат.

Освен това лейтенант Чарлз Тейлър (водещият водач на пътуването) счита, че се намира над Флорида Кийс и че компасът му е нередовен. Той не се съгласява с младшия водач на полета и обръща полета на изток вместо на запад, като евентуално го води по-навътре в Атлантическия океан. Възможно ли е тази човешка неточност да е причина за изгубването на полет 19? Или за това е отговорна мистерията на свръхестествените връзки на Бермудския триъгълник?

При съществуването на неприятно време и лимитирано количество гориво е допустимо полет 19 да е изпаднал в неволя и да се е разрушил в морето. И защото океанът е бездънен в този регион, би било мъчно да се видят остатъци, които са стигнали до дъното на океана, в случай че въобще се търси на вярното място.

При толкоз доста изгубвания и толкоз огромна стигма към тях е допустимо това пояснение да даде някои отговори на хората, които се пробват да схванат мистерията на Бермудския триъгълник. И така като този регион на океана е толкоз огромен, малко евентуално е в миналото да изследваме в детайли региона, което значи, че може би в никакъв случай няма да получим финален отговор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР